Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

Thursday, October 30, 2014

Happy 34th Anniversary Mama and Abah!!!

Bismillah....

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah
Peace be upon Rasulullah s.a.w., his families, companions and all muslims...

30 October 2014

It has been 34 years they had lived together. The years full of happiness, blessings, tears, screams (haha), and all the s....s....you name it. So, mama, abah, I dedicated this poem to both of you :D

Wondering

I wonder when they were first met
 I wonder where it was
I wonder how it happened
I wonder who were with them
I wonder what they were talking about

I wonder when they decided to live together
I wonder where it had been
I wonder how they had gone through it 
I wonder what they had faced

I'm still wondering........

I wonder how they raise up their kids, nine of them
I wonder what they feel
I wonder when they felt sick (seriously, it's hard to know that they were sicked)

Maybe this song has some of the answers

video
All I know is they've met, lived and been together with love, the love from the Most Gracious and Most Merciful, love made in heaven


Happy 34th Anniversary Mama, Abah!!!


Love,
Aya










Monday, October 27, 2014

Happy New Year!

Bismillah,

Alhamdulillah, selawat dan salam buat Rasulullah s.a.w. dan seluruh umat Islam.

Dalam tak sedar, dah masuk tahun baru pun. 1436H. Yes! Tambah lagi umur, tambah lagi amanah dan tanggungjawab, harapnya amalan pun bertambah, insya-Allah, amin....Masuk tahun baru, ada list to do kena buat, AZAM TAHUN BARU. 

Alhamdulillah, azam tahun lepas ada yang tercapai. Yang tak tercapai tu bolehlah jadi azam tahun ni. Antara target yang amat baik untuk dimuatkan dalam azam tahun baru:

1) Target hafazan: Paling sikit, hafal juz 30
2) Puasa sunat sekurang-kurangnya 3 kali sebulan
3) Bayar hutang
4) Publish paper (untuk sayalah)
5) Buat saving
6) Lagi dan lagi



So, jom! Put your dreams high up on the sky. If it falls, it'll be among the stars. :)

-Salam maal hijrah-


Monday, October 13, 2014

Teganu Lagi! Lupa Daratan Ke????

Bismillah walhamdulillah

Selawat dan salam buat Rasulullah, ahlul bait, para sahabat dan seluruh umat Islam.

Entry ni ditulis sebab ter'booster' dengan status fb ex-classmate dekat sekolah dulu, katanya,  dia datang Terengganu nak tenangkan diri. TENANG KAN DUK GANU??? Yeah, that's what I feel. Teringat seorang sahabat yang sama-sama belajar kat sini dulu kata, "sebut terengganu je rasa nak jadi baik...., nak tutup aurat..." Adakah kerana Terengganu Darul Iman? 

Lupa daratan ke? Memang taklah!!! Sesungguhnya hati ini sangat-sangat nak berada disamping famili. Sangat-sangat nak berbakti di tanah tumpah darah sendiri. But, it must be something here, yang Allah nak tunjuk, that I have to learn 'something' in fact, many things dekat bumi penyu ni. 

Why here? well said, this is Pantai Timur, banyak pantai. Tengok pantai dapat pahala...Stress, g ngaji kat pantai...Riadhah, jogging atas pasir , apa lagi mau? 


Terengganu bumi tarbiyah saya, masakan saya lupa,
Terengganu tempat saya timba ilmu, supaya selalu ingat yang Satu,
Terengganu ada dia (dah arwah), kenanganku,
Terengganu bumi cinta, Kenapa? Tak percaya?

Sekian....